Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο ρεντέ.Απλώνουμε τις τριμμένες πατάτες πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και την κλείνουμε στο πάνω μέρος της στρίβοντάς την έτσι ώστε να στύψουμε τις τριμμένες πατάτες για να βγουν τα υγρά τους.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες,...