Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε.Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσουμε, αφού τις αλατίσουμε. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.Καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ....