Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι.Τις ενώνουμε με τα αβγά, το...