Ποτέ μην ψύχετε τις ντομάτες και τα εσπεριδοειδή. Η ψύξη σκοτώνει τις γεύσεις, τα θρεπτικά συστατικά και τις υφές τους.
Κόβουμε τις πιπεριές και τον μαϊντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε το πλιγούρι για 4 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε σκορδόλαδο, τις πιπεριές και τα ντοματίνια Σαντορίνης. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά, γαρίδες, μύδια και καβούρια. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, βάζουμε και το πλιγούρι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα και την πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.