Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Βράζουμε το ρύζι basmati και το νυχάκι ξεχωριστά και τα φυλάμε για μετά.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα πάπιας για δύο λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγη κανέλα.
Αφού ζεσταθούν, προσθέτουμε τα ρύζια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας και τα ξαναρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις σταφίδες και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Τότε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα φρεσκοκομμένων μυρωδικών, μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο.
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και λίγες ακόμα σταφίδες.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.