Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Καθαρίζετε τις γαρίδες (ωμές). Αφαιρείτε το
κέλυφος, τα κεφάλια και τις ουρές και τα κρατάτε. Τις χαράζετε στην πλάτη με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι. Τις βάζετε σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, όλα τα
κελύφη από τις γαρίδες, τα καρότα...