Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Καθαρίζετε και βράζετε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, τα ¾ της κρέμας και το κύμινο και τα πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη από την υπόλοιπη κρέμα όσο...