Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για τη γκανάς
Προετοιμασία:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε το ρούμι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Σε άλλο μπολ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
4. Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
6. Αφήνουμε να κρυώσει και γλασσάρουμε με μια γκανάς σοκολάτας της αρεσκείας μας την οποία τη φτιάχνουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Όταν πάει να φουσκώσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε για να έχουμε μια λεία γκανάς.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.