Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Για την κρέμα: Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα για να μην σβολιάσει.
Ακόμη, βάζουμε το άρωμα, δηλαδή το ξύσμα από περγαμόντο και την βανίλια.
Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε την φωτιά.
Η κρέμα χρειάζεται και λίγο αλατάκι για να νοστιμίσει και είναι έτοιμη.
Για το ζυμάρι - άνοιγμα φύλλων: Διαβάζουμε την συνταγή " Κολοκυθόπιτα" και ακολουθούμε την ίδια διαδικασί.
Πίτα στο ταψί: Αφού έχουμε ανοίξει 5 φύλλα με τη βοήθεια του μαγικού χερακίου, λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.
Στο μέρος του φύλλου που περισσεύει εκτός ταψιού, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, κανέλλα και καρύδια.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κάπως χορευτικά, ενώ ανάμεσα τους τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Επιπλέον, ανάμεσα στο τρίτο και τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλλα και καρύδια.
Αφού στρώσουμε όλα τα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη κρέμα, γύρω γύρω αλλά και στην μέση, να πάει παντού - ομοιόμορφα.
Γυρίζουμε τον κόθρο, δηλαδή το κομμάτι φύλλου που περισσεύει, από έξω προς το εσωτερικό του ταψιού.
Αμέσως μετά, χτυπάμε τον κρόκο αυγού με λίγο νερό και τον ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Την δοκιμάζει μόνο ο Στάθης, γιατί έτσι! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.