Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Αυτή η συνταγή της σκορδαλιάς μαζί με την κλασική σκορδαλιάσυνόδευε κάθε χρόνο το οικογενειακό μας τραπέζι την 25η Μαρτίου. Παρέα φυσικά με τον τηγανητό μπακαλιάρο (είτε αυτός είναι παστόςείτε φρέσκος). Οι σκορδαλιές δηλαδή που ετοιμάζονταν (από την μαμά) δεν ήταν μία, αλλά δύο!...