Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε τα σακουλάκια με το μελάνι τους, με προσοχή, να μη σπάσουν. Τα φυλάμε σ' ένα φλιτζάνι. Τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1...