Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά με το σκόρδο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει άλλο τόσο.Πλένουμε τις μελιτζάνες.Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη,...