Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Πρώτα πρέπει να ψήσουμε 2 από τις μελιτζάνες για να πάρει η σούπα μας καπνιστό άρωμα. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ του φούρνου για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθούν, γυρνώντας τες τακτικά (μην αγχωθείτε να μαυρίσουν ελαφρά στο εξωτερικό τους). Κόβουμε τις μελιτζάνες που δεν...