Παγωτό λάιμ-μάνγκο με κραμπλ μπισκότου

Παγωτό λάιμ-μάνγκο με κραμπλ μπισκότου

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για το παγωτό:

  • 1/4 φλιτζανιού γάλα ζαχαρούχο
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα ή γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι χυμός λάιμ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

Για το κραμπλ:

  • 1/2 φλιτζάνι μπισκότα τριμμένα digestive
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη μάνγκο:

  • 1/2 φλιτζάνι μάνγκο φρέσκο, κομμένο σε κύβους
  • 1-2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο ώριμο είναι το μάνγκο)
  • 1 κ.σ. νερό

Οδηγίες παρασκευής

Για το παγωτό:

Βάζουμε σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και χτυπάμε με το σύρμα.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για την επικάλυψη μάνγκο:

Όσο γίνεται το παγωτό μας, βάζουμε στο μπλέντερ το μάνγκο, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας λείος πουρές.

Για το κραμπλ:

Σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό μας, σε ένα δοχείο που να αντέχει στην κατάψυξη βάζουμε με τη σειρά: μία στρώση παγωτό, μία στρώση κραμπλ, άλλη μία στρώση παγωτό και τέλος τα μάνγκο.

Διατηρούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.