Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90ο C στον αέρα. Κόβουμε με ένα μαχαίριτο κεντρικό νεύρο από το κέιλ και στη συνέχεια σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια το κέιλ. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και...