Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
για το παντεσπάνι:
για την κρέμα λεμονιού:
για την κρέμα μασκαρπόνε:
Πριν τα αληθινά γυμνάσια με το παντεσπάνι, βάζουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 200 βαθμούς.
Ξεκινάμε από την κρέμα και ένα κατσαρολάκι.
Στο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο τα αβγά, το ξύσμα, το corn flour, τη ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Το κατσαρολάκι μας με το ανακατεμμένο μείγμα παίρνει θέση στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.
Ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις δέσουν τα υλικά κι έχουμε μια ωραία κρέμα, την αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη για να μη πιάσει πέτσα η κρέμα λεμόνι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει, όσο θα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα μίξερ.
Μόλις ομοιογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε ξανά για να μαλακώσει το μείγμα περισσότερο.
Έπειτα, το απλώνουμε πάνω στο έτοιμο ταψί και το φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για την κρέμα μασκαρπόνε χτυπάμε με ένα μίξερ μέσα σε ένα μπολ το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και έτοιμη! Αφού τώρα τα έχουμε όλα έτοιμα και έχουμε καταφέρει να μην τα φάμε πριν γίνουν ένα, παίρνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε από πάνω το ζεστό παντεσπάνι που έχουμε ετοιμάσει και το τυλίγουμε.
Μόλις κρυώσει λιγάκι, το ανοίγουμε και πάλι με προσοχή, να μη σπάσει.
Με ένα κουτάλι και μια σπάτουλα απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και το 1/3 της κρέμας λεμονιού και το ξανατυλίγουμε.
Το σερβίρουμε σε μια μακρόστενη πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το γαρνίρουμε με το μείγμα από τις κρέμες που μας έχουν απομείνει με σκοπό να πάρει ο καθένας όσο θέλει με κάθε μπουκιά του.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.