Κρασάτες σουπιές με λαχανικά

Κρασάτες σουπιές με λαχανικά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 600 γρ. σουπιές βρασμένες
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους
  • πάπρικα
  • μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. ζωμό από το βράσιμο της σουπιάς
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ντομάτα
  • ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας τα εντόσθια και την πένα, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια του 1,5 εκ.

περίπου.

Τις σιγοβράζουμε σε δύο-τρία ποτήρια νερό για μιάμιση ώρα περίπου προσθέτοντας κάπου-κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι.

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε πρώτα τα καρότα, μετά τα κολοκύθια και τέλος τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ανάλογα με το βαθμό σκληρότητας του κάθε καρπού.

Στόχος είναι να μαλακώσουν.

Μετά, σοτάρουμε τις βρασμένες σουπιές.

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το ζουμί από το βράσιμο των θαλασσινών, ανακατεύουμε και τελευταία ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάρουν μία βράση και βάζουμε και το κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά του.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά: δαφνόφυλλο, μπαχάρι, πάπρικα, μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα και το αφήνουμε για λίγο ακόμη σε χαμηλή φωτιά, πριν σερβίρουμε.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.