Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι10x17 εκ. Κόβουμε ένα χουρμά σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε με το ταχίνι, το αλάτι και την βρόμη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια...