Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Σοτάρουμε το ρύζι με λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το σβήνουμε με λίγο από το ρούμι.
Στη συνέχεια το βράζουμε με ένα σιρόπι που έχουμε φτιάξει νωρίτερα με ένα κιλό ζάχαρη και ένα λίτρο νερό, καθώς και τον καφέ espresso.
Μετά από 20 λεπτά βρασμού περίπου το ρύζι είναι έτοιμο και το σερβίρουμε σε ποτήρι του Martini.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος πλήρης.
Μόλις το μείγμα μας γίνει ένα και ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το ρύζι μέσα στο ποτήρι του μαρτίνι.
Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο από πάνω, γαρνίρουμε εάν θέλουμε και με ένα σαβουαγιάρντι και τέλος σερβίρουμε!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.