Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους γυρίζοντάς τες όποτε χρειάζεται. Εναλλακτικάτρυπάτε την καθεμιά σε 2-3 σημεία με πιρούνι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να καψαλιστούν.Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και αφαιρείτε προσεκτικά...