Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Για την παραδοσιακή αποξήρανση σταφίδας θα χρειαστούμε: λαμαρίνα, σχάρα, τουλπάνι.Διαλέγουμε φρούτα ώριμα αλλά γερά. Αφήνουμε τα τσαμπιά ως έχουν, ολόκληρα. Με προσοχή τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Αν το τσαμπί είναι πολύ χοντρό, το κόβουμε σε μικρότερα...