Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε τον έναν κρόκο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά...