Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
Αρχικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.
Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Προχωράμε στη γέμιση, που δεν είναι άλλη από τη γνωστή μας μπεσαμέλ: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά μαζί με τη γραβιέρα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψητή μελιτζάνα πολτοποιημένη μαζί με τριμμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Σε μία χαμηλή φόρμα κέικ στρώνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες ξεκινώντας από το λαιμό της φόρμας και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε τη γέμιση, απλώνουμε καλά για να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 περίπου λεπτά.
Πριν ξεφορμάρουμε το φαγητό, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μη χαλάσει το σχήμα του, όταν θα το σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και παρμεζάνα.
Είναι πεντανόστιμο.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.