Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Σε λεπτό τρίφτη τρίβουμε ελαφρά την όψη των φρούτων σε όλη τους την επιφάνεια.
Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε ελαφρά με μια πετσέτα.
Για κάθε πορτοκάλι εργαζόμαστε ως εξής: Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι από τις δύο άκρες του φρούτου.
Στη συνέχεια, κόβουμε την φλούδα κατά μήκος σε χοντρά κομμάτια και την αφαιρούμε από την ψίχα του φρούτου.
Κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λωρίδες 0,5 εκατοστών.
Βράζουμε τις φλούδες για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό ως εξής (ο χρόνος βρασμού υπολογίζεται από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει: Βράζουμε τις φλούδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές βράζοντας για 3 λεπτά αντίστοιχα.
Απλώνουμε τις φλούδες σε μια πετσέτα για 2-3 ώρες να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους ρίχνουμε 400 γραμ.
νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξινό και τις φλούδες.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε ψηλή θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
Διακόπτουμε την θερμοκρασία και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.