Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Το μελεκούνι μοιάζει με το παστέλι αλλά η μεγάλη της διαφορά είναι ότι το μελεκούνι λυγίζει και δεν είναι σκληρό Με άφθονο νερό πλένουμε καλά το σουσάμι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε σίτα.Μετά το καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα. Πρέπει να καβουρδιστεί τόσο ώστε να μοσχομυρίζει και...