Παϊδάκια της στάνης

Παϊδάκια της στάνης

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 500 γρ. παϊδάκια αρνίσια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 40 ml τσίπουρο
  • 100 ml ζωμό κότας
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 2 φύλλα σφολιάτας (200 γρ. περίπου)
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 60 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Σε μια στάνη - ως γνωστό - πάντα, βρίσκονται πρόχειρα μερικά φύλλα σφολιάτας και λίγο αλεύρι για πανάρισμα, ώστε οι τσομπάνηδες, όταν θέλουν να φιλέψουν τους μεγάλους γαλακτοπαραγωγούς να μπορούν να φτιάξουν κάτι νόστιμο στο τσάκα τσάκα. Τα αρνίσια παϊδάκια με την υπέροχη σάλτσα που ετοιμάζουμε σήμερα, αναβαθμίζουν το χώρο που στεγάζονται τα ζωντανά και η γεύση τους "γκρεμίζει" ακόμα και τα πιο ισχυρά μονοπώλια. Δοκιμάστε τα, όταν θέλετε να πετύχετε καλύτερη τιμή στο γάλα. Εξίσου θεαματικά αποτελέσματα έχουν και στις περιπτώσεις των αγροτών και των νοικοκυρών - μόνο που τότε ονομάζονται Παϊδάκια του μπαχτσέ ή Παϊδάκια της ανασφάλιστης.

Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο περίπου 20 εκατοστά. Γυρίζουμε τις άκρες κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο πανεράκι μέσα στο οποίο θα σερβίρουμε τα παϊδάκια. Ψήνουμε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει διάφανο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα "θωρακίζουμε" και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το τσίπουρο, έπειτα ρίχνουμε το κρασί, προσθέτουμε λίγο δενδρολίβανο, ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε το ζωμό.

Μόλις πάρουν μια βράση, παίρνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τη σάλτσα μας στο τηγάνι και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ με τη σάλτσα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα υλικά μας από το τηγάνι μέσα στη σφολιάτα και καλό ξεκοκάλισμα.

Καλή όρεξη!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.