Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για την τριφτή μηλόπιτα αρχικά πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε8 κομμάτια το καθένα.Αλείφετε βούτυρο και στρώνετε με λαδόκολλα μία μεγάλη φόρμα ή έναταψάκι στρογγυλό.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και το τοποθετείτεστη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση...