Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Στραγγίζετε τον τόνο και τον βάζετε σε ένα μπολ. Τον «θρυμματίζετε» με πιρούνι, έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την τονοσαλάτα, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση,...