Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για το μίγμα μπαχαρικών:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μπαχαρικών.
Αλείφουμε με τη μουστάρδα το χοιρινό δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα επικάλυψης.
Πασπαλίζουμε το χοιρινό με μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών.
Τυλίγουμε το χοιρινό με πλαστική μεμβράνη ή το τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα αποθήκευσης που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες αλλά όχι περισσότερο από 48 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνου στους 250 βαθμούς °C.
Βγάζουμε το χοιρινό από το ψυγείο αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη, και το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ψησίματος.
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και προσθέτουμε το χυμό μήλου και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι το χοιρινό να κάνει κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ένα ξύλο κοπής και το τεμαχίζουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε το χοιρινό με το ζωμό του ή με σάλτσα barbeque.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.