Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια του χταποδιού. Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλαμε τους κόκκους από το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το ξίδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το χταπόδι μας....