Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για το προζύμι Για τη σπιτική τσιαπάτα, μία μέρα πρίν, θρυμματίζουμε τη μαγιά σε μπολ, προσθέτουμε το νερό και με κουτάλι την λιώνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η...