Φακές με ανθότυρο και μαϊντανό

Φακές με ανθότυρο και μαϊντανό

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 200 γρ φακές
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 8 κ.σ. ανθότυρο
  • 2 μεγάλες χούφτες φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Τοποθετούμε τις φακές σε ένα μέτριο τηγάνι με νερό ώστε να τις καλύπτει αρκετά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τις φακές και τις ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Περιχύνουμε με το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε.

Χωρίζουμε τις φακές σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με το ανθότυρο το μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.