Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ξεφλουδίζουμε (αν χρειάζεται) τα λαχανικά μας και τρίβουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και την κολοκύθα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα και τα σπόρια) στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα των λαχανικών με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε σε ένα...