Ποτέ μην ψύχετε τις ντομάτες και τα εσπεριδοειδή. Η ψύξη σκοτώνει τις γεύσεις, τα θρεπτικά συστατικά και τις υφές τους.
για την σαλάτα:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τις γαρίδες. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό, λίγο ξίδι, κόκκους πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αμέσως μετά τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το κινέζικο λάχανο, το οποίο ζεματάμε, δηλαδή το βουτάμε σε καυτό νερό λίγα δεύτερα. Έπειτα, το βουτάμε σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Κατόπιν, φτιάχνουμε το ριζότο. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε 2 κούπες ρύζι και 2 κούπες νερό. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην σπάνε οι κόκκοι του ρυζιού. Όταν πιει τα υγρά του, συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών με το μάτι. Το αφήνουμε να βράσει και στο τέλος βάζουμε το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο για να πάρει τα αρώματά του.
Αφού ετοιμαστεί το ριζότο, το ανακατεύουμε με τις γαρίδες και η γέμισή μας είναι έτοιμη. Έτσι γεμίζουμε κάθε λαχανόφυλλο με 2 κουταλιές σούπας περίπου και το κλείνουμε σαν φάκελο.
Οι ντολμάδες μας είναι έτοιμοι.
Κόβουμε την πρασινάδα σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε lime, κρουτόν, αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες, την σαλάτα και πάνω της τα κρουτόν.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.