Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Ξεφλουδίζουμε και τη σελινόριζα και κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό. Προσθέτουμε τους λοβούς κάρδαμο. Σιγοβράζουμε...