Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παγωτό και επικάλυψη σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παγωτό και επικάλυψη σοκολάτας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 250 g βούτυρο
  • 8,5 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 1 κ.γ κακάο
  • 6-8 σταγόνες άρωμα μέντας
  • 1,5 κ.γ. βανίλια
  • 350 g τσιπς σοκολάτας
  • 1/3 της πλάκας κεριού παραφίνης


Οδηγίες παρασκευής

Χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το χωρίζουμε σε 4 μπολ.

Προσθέτουμε 2 μπάλες παγωτού στο κάθε ένα και 2,5 στο μπολ μέντας.

Επίσης προσθέτουμε στο 1 μπολ το κακάο, στο δεύτερο τις σταγόνες μέντας και στο τρίτο τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10' Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τα τσιπς σοκολάτας και την παραφίνη σε μπεν μαρί.

Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις μπαλίτσες και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολα.

Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και καλύπτουμε τα σημεία που δεν έχουν σοκολάτα.

Διατηρούμε στο ψυγείο για εβδομάδες σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.