Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολκαι τις καλύπτουμε με μπόλικο βραστό νερό για να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμετις μελιτζάνες σε ακαθόριστα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλαμε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια της...