Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
προσούτο
κατσικίσιο τυρί
H λεπτή φέτα (το καρπάτσο δηλαδή)τρώγεται ωμή χωρίς να προκαλεί δυσφορία ακόμα και σε όσους θέλουν τα φαγητά τους πολύ ψημένα.
Το πιο διάσημο είναι το καρπάτσο από βοδινό κρέας.
Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές επίσης το καρπάτσο από ψάρι, από λαχανικά ή φρούτα.
Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε σύκα.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλασε ένα ταψάκι και τοποθετούμε επάνω 2 φέτες χαμόν κομμένο σε κομμάτια.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, ώστετα κομμάτια χαμόν να γίνουν τραγανά σαν τσιπς.
Καθαρίζουμε τα σύκα από τη φλούδα και τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού πάνω σε ένα πιάτο.
Σχηματίζουμε έτσι μια στρώση λεπτή από την ψίχα των σύκων.
Το καρπάτσο σύκου είναι έτοιμο.
Από πάνω τοποθετούμε κομμάτια χαμόν και κομμάτια κατσικίσιο τυρί.
Για διακόσμηση βάζουμε ένα σύκο κομμένο στο μέση.
Προσθέτουμε τέλος και τα κομμάτια από το ψημένο χαμόν.
Το συνοδεύουμε με ένα φρέσκο αγιωργίτικο κόκκινο κρασί.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.