Η κότα του αμπελώνα

Η κότα του αμπελώνα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4-5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 πιπεριές πράσινες γλυκές
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι λευκό γλυκό σαμιώτικο κρασί

Οδηγίες παρασκευής

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές (ή τα ψιλοκόβουμε χωρίς φανατισμό!!). Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το σαμιώτικο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αλατοπιπερωμένα στήθη της κότας και τις πατάτες μας χοντροκομμένες για φούρνο. Τα περιχύνουμε όλα με το μείγμα που περιμένει στο τηγάνι, καθώς και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να ψηθεί η πατάτα). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι με τις γνώσεις σας γύρω από τον γλυκό φυσικό οίνο της Σάμου, τότε μπορείτε να διαβάσετε στις Παρόμοιες Συνταγές την πρώτη παράγραφο της συνταγής Αρνάκι του Αμπελουργού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.