Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º C. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.Προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου να πάρετε έναν ομοιογενή και πηχτό χυλό.Βουτυρώνετε ένα...