Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε τη μανέστρα. Πρέπει να "κρατάει”.Τη βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, το τυρί, το δυόσμο, το λάδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε.Γεμίζουμε τις πιπεριές, που έχουμε καθαρίσει και πλύνει και τις τοποθετούμε...