Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Με το ειδικό σκεύος βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα. Στην κοιλότητα που θα δημιουργηθεί στο κέντρο των μήλων θα στάξουμε από λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα μήλα όρθια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξερά φρούτα, τα φιστίκια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Σ' ένα μπρίκι μαλακώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ. Μ' ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον πυρήνα των μήλων με το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε τη βανίλια με τον χυμό πορτοκαλιού και ραντίζουμε τα μήλα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 35 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 15. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.