Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Αφού πλένετε τις πατάτες καλά, τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.Στραγγίστε και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάνετε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες. Αφήστε στην άκρη.Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το λάδι,...