Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι κατά μήκος και το χτυπάμε να γίνει λεπτές φέτες.
Το τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο και μεμβράνη, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με το χαλούμι και τις πιπεριές.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, το βάζουμε σε ταψάκι με κόκκινο κρασί και θυμάρι, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, στραγγίζουμε τα υγρά που μείνανε στο ταψί σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα, μέχρι να δέσει.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ αρακά, τον βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι κι έπειτα τον χτυπάμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.