Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Το γουόκ (wok) είναι ένα μαγειρικό σκεύος που μοιάζει με τηγάνι! Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Κινέζικη κουζίνα αλλά αξίζει να το γνωρίσετε γιατί το μαγείρεμα στο γουόκ είναι άκρως υγιεινό. Τα λαχανικά και οι πρώτες ύλες παραμένουν φρέσκα και διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά...