Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σ ενα μπολ βάζετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ ,την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Τα ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια. σένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη ζάχαρη, το λάδι, την αλισίβα, το άσπρο κρασί, την πορτοκαλάδα και το ούζο, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες, το χυμό...