Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στο ταψί και απλώνουμε πάνω το πέστο και τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε το σπανάκι, και πασπαλίζουμε από πάνω με φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5-7 λεπτά στο μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ενώ η πίτσα ψήνεται, τηγανίζουμε το αυγό μέχρι να γίνει "μελάτο".
Όταν η ζύμη της πίτσας ροδίσει, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω το τηγανητό αυγό.
Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και έξτρα πιπέρι.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.