Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και κρατάμε ¼ από αυτή σε ένα κατσαρολάκιγια να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γλάσο αργότερα. Τη μισή από την υπόλοιπη ποσότητα τη βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ. Εκεί τοποθετούμε τις πανσέτες μας και τις ανακατεύουμε για να πάει παντού η...