Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί*. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα...