Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για το τζατζίκι Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολκαι προσθέτουμε το ξίδι (ή το μηλόξιδο). Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδίμαζί με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Για τα ζυμαρικά...